OJB

En blogg om all mellan himmel och jord

Dags att tänka på vad man äter

Sommaren börjar verkligen gå mot sitt slut nu. Sommaren har varit bra men det kanske har blivit lite allt för mycket av det goda. Det har ju varit grillning, vin, goda efterätter och en massa mer sådant. Så nu kanske det är dags att ta tag i att börja träna igen samt att börja tänka lite på vad man äter. Det kanske även är bra att återgå till att äte kosttillskott igen. Finns bra info på www.pm-sweden.se. Men hur ska man då äta, för att det ska bli så bra som möjligt? Jag har sett det finns en massa bra menyer på nätet, som gör att man kan kickstarta viktnedgång. Kanske kan vara bra?

Kalorisnåla rätter

Har hittat ett par kalorisnåla rätter jag delar med mig av här. De ska jag i alla fall själv testa snart.

Räksallad med avocado
(1 portion, ca 372 kcal + dressing ca 50 kcal)

Du behöver:

4 salladsblad
1 dl strimlad isbergssallad
100 g lyxräkor i lag
50 g cocktailtomater
½ avokado
¼ gurka
25 g sockerärter
¼ rödlök
1 tsk olivolja
salt och svartpeppar
1 tsk hackad gräslök
½ hårdkokt ägg
¼ citron
några dillkvistar

Tillbehör:

Rhode Island-sås eller fiskdressing

Gör så här:

Fördela salladsbladen och strimlad isbergssallad i en portionsskål.
Häll av lagen från räkorna.
Skär tomaterna i klyftor. Skala och skär avokadon i mindre bitar. Skär gurkan i mindre bitar. Strimla sockerärterna. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
Blanda räkor, tomat, avokado, gurka, sockerärter och rödlök i en skål.
Häll på olja och smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela röran över grönsalladen och strö på hackad gräslök.
Skiva ägget och lägg runt om.
Skär citronen i klyftor och dekorera tillsammans med en dillkvist.
Servera med en färdig Rhode Island-sås eller fiskdressing. 1 msk dressing per portion är lagom.

Laxomelett med halloumi
(1 portion, ca 475 kcal)

Du behöver:

50 g halloumiost
1 tsk olivolja
10 små squashskivor
2 ägg
salt och svartpeppar
2 skivor rökt lax
en dillkvist
Gör så här:

Skär halloumi i kuber och skiva squash.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn ost och squash i några minuter.
Vispa ihop ägg, salt och svartpeppar och häll smeten i pannan.
Skär laxskivorna i bitar och lägg på omeletten när den börjar bli klar.
Dekorera med en dillkvist.

19 Aug 2019