OJB

En blogg om all mellan himmel och jord

Funderar du på att flytta till Malmö?

Är det så att du funderar på att flytta från den stad eller ort du bor idag och testa något helt annat? Det kan vara smart att flytta till en av våra storstäder. Malmö är en bra stad att bo i. Se bara till att få tag på ett jobb före du flyttar, kanske via rekrytering Malmö. Eller funderar du kanske på att plugga? Då är det bra att söka utbildning. Därtill är det ju ett måste att hitta en bra bostad.

Var i Malmö vill du bo?

I Malmö har du många olika stadsdelar att välja mellan. Du kan även välja att bo en bit utanför. Det är många trevliga bostadsområden att välja på och många stadsdelar i denna stad är flera hundra år gamla. Det äldsta området är Stortorget med rådhuset. Detta område, tillsammans med Lilla Torg samt ett par gator till är Centrum i Malmö.

Vid havet finns två stadsdelar som är lite speciella. Det är Limhamn och är som en stad i staden, samt Västra Hamnen, som är en ganska ny stadsdel. Annars så finns stadsdelen Möllevången, eller Möllan som det kallas i folkmun. Den ligger söder om Centrum och det är här mycket av nöjeslivet i Malmö återfinns.

Du bör fundera på om du ska hyra bostad eller köpa med. Till att börja med kan det vara bra att hyra, tills du vet om det är en stad att stanna i!

2 Mar 2022