OJB

En blogg om all mellan himmel och jord

Hjälp vilka skitiga fönster jag har

Nu imorses insåg jag att mina fönster, de är verkligen inte rena. Jag satt och tittade på dem och funderade mest på om det var dags att byta ut dem mot nya pvc fönster. Men så lyste solen in och jag såg att, oj, jag måste nog putsa dem. Fast det blir inte idag, det är ju för 17 midsommar idag! Men kanske ska ta tag i det på söndag. Nu snart ska jag istället förbereda silllunchen. Det blir en massa god sill, samt färspotatis, gräddfil, gräslök, en ostpaj, ugnsbakad lax och lite annat gott. Vi har ett par vänner som kommer över.

Till kvällen blir det grillning

Än så länge är det bra väder och hoppas det håller i sig till kvällen, för då ska vi grilla. La in kött i marinad redan igår så att det har fått gotta till sig. Sedan har jag gjort en egen potatissallad.  Här är receptet:

16 st potatisar, fast
5 dl gräddfil
5 dl crème fraiche, lätt
2 dl majonäs lätt
hackad gräslök
hackad purjolök
1 st röd lök
1 tsk vitlökspeppar
1 knivsudd salt

Gör så här:

Koka potatisen så den är nästan klar, ca 30 min, känn med en sticka.

Hacka gräslök, purjolök och rödlök relativt grovt (se bild)
Häll i majonäs, gräddfil och creme fraishe i en bunke och tillsätt sedan kryddor och löken, rör ordentligt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av något, beroende på vilken kvalitet man hittar på färska kryddor så smakar de olika mycket. Ställ in i kylen.

När potatisen är klar så ställ den under spolande kallt vatten för att kylas helt innan du skär den i lagom stora bitar. Jag brukar skära 1 gång på mitten/längden, och ytterligare en gång på längden och sen två gånger till så jag får 12 bitar av varje potatis.

Vänd ner potatisen i smeten och låt stå, gärna i minst en timme.

Sedan har vi även baconlindad halloumiost, samt lite annat gott.

 

25 Jun 2021