OJB

En blogg om all mellan himmel och jord

Det finns hjälp att få

Man ska nog känna sig ganska lyckligt lottad i att få leva i ett land som Sverige. Vi har väldigt lite korruption, i alla fall i förhållande till andra länder; och vi har ett socialt system som är förhållandevis lätt att förstå sig på. Jag menar absolut inte att det alltid är lätt, men det är förhållandevis lätt. Har man bott ett längre tag i utlandet så förstår man vad jag menar. 

Folkets ombud

En vän till mig var med i en trafikolycka för ett tag sedan och fick i dag reda på var han får ut i ersättning från sitt försäkringsbolag. Det var en ganska bastant summa! Givetvis önskar man sig aldrig en olycka och ännu mindre sveda, värk eller bestående men, men om man drabbas så är det en tröst att veta att det finns någon form av hjälp att söka. Min vän vände sig till folkets ombud och fick all den hjälp han behövde, utan att det kostade honom någonting. I vilket annat land funkar det så? Ytterst få, vågar jag påstå.

Håll koll på dina försäkringar

Med det sagt så ska man förstås aldrig lägga sitt öde i statens händer. Det är otroligt viktigt att ha koll på sina försäkringar och hålla dem uppdaterade och man ska hålla koll på vilka alternativ som finns - för det finns en hel del! Just försäkringar är en sådan sak som kan växla otroligt i både pris och kvalitet.

5 Nov 2020