OJB

En blogg om all mellan himmel och jord

Endast Birkenstock gott nog

Jag bara måste berätta om när jag bestämde mig för min första resa till Kina. Jag hade sparat ihop pengar för min hett efterlängtade resa som skulle gå till Kina. När jag väl gjorde resan hade jag planerat resan ordentligt, läst allt som fanns att läsa om Kina, läst reseguider och kommit fram till att det skulle med all största sannolikhet bli många och långa promenader. Dessutom skulle jag besöka både Japan och Korea eftersom de ligger ganska när Kina. Så sagt och gjort, jag förberedde mig för en resa under en månad i både Japan, Korea och Kina.

Köpte de bästa sandalerna någonsin

Förutom biljetterna köpte jag en riktig ryggsäck från Fjällräven för att veta att den skulle hålla på min resa. Förutom små saker som toalettsaker och kläder, köpte jag bland det viktigaste som jag behövde för min resa; skorna. De skulle inte vara för varma, eftersom sommarmånaderna i dessa länder inte är varma och sköna som här, snarare heta och fuktiga. Valet föll på ett par Birkenstock-sandaler. Förutom att de var det bästa valet för min långa resa, höll de i 15 år efter resan. Det var bara det myckna regnandet som till sist gjorde att jag blev tvungen att göra mig av med dem. Annars hade de säkert hållit i dubbelt så många år.

Birkenstock dyra med otroligt lång hållbarhet

Birkenstock har funnits ända sedan 1700-talet då Johann Adam Birkenstock ötog över ett skomakeri. Tidigt insåg han att han ville tillverka en sko som möjliggjorde för foten att kunna röra sig på rätt sätt, utan ett metallinlägg som det flesta skor hade på den tiden. Hans dröm var att göra en sko som hade en anatomisk uppbyggnad och ge foten stöd för att resten av kroppen skulle få rätt avlastning. På den tiden var Birkenstock nyskapande, sedan dess har den ergonomiska ambitionen varit varit ledord för all deras skoproduktion. I dag gör man fotbädden i skon av ren naturkork och använder sedan ett skumplastmaterial därunder, som ger en god stötdämpande förmåga. På 1980-talet upptäcktes märket bland många yrkesgrupper som ofta jobbar stående för som överlägsna komfort och ergonomiska kvaliteter bland sjuksköterskor och tandläkare. Fortfarande är Birkenstock-sandalerna populära hos yrkesverksamma som också går och rör mycket på sig i sitt arbete. På Cashbacker har Birkenstock rea, du når dem på Cashbacker.se.

26 Sep 2017