OJB

En blogg om all mellan himmel och jord

Hjälp andra via Lendify

Har man pengar över varje månad, är det ju knappt lönt att sätta in dem på banken. Med de låga räntor vi har idag är det plus-minus-noll att ha dem på banken. Du får absolut ingenting för det. Varför ska vi gynna storbankerna när de inte gynnar spararna? Då är det mycket mer lönsamt att göra något annat med de sparade pengarna. Aktier är visserligen en bra affär, men mycket riskfyllt. Att låna ut pengar och få ränta på dem är en mycket bättre affär. Dessutom gör du något bra med dina pengar - du lånar ut till någon som faktiskt behöver dem just då. Sedan får du tillbaka med ränta. Allt det är möjligt via Lendify.

Akta dig för mindre oetablerade låneinstitut

Lendify har funnits sedan 2014 och är därmed ingen dagslända på lånemarknaden. De har erfarenhet och vet hur de ska bygga en trygg låneplattform för sina kunder OCH investerare. Du som investerare kan känna dig trygg eftersom Lendify överför eget kapital till en egen kreditförlustfond för att skydda investerarnas insatta kapital vid kreditförluster. Dessutom är de noga med att endast låna ut pengar till personer som har en stabil inkomst, utan betalningsanmärkningar.

Du väljer själv risk och hur många du vill låna ut till

Enligt Ekonomifokus.se väljer du själv till vilken risk du lånar ut och hur många du vill låna ut till. Ju fler desto större risk. Lendify rekommenderar att man väljer 20 personer, och enligt risk får du sedan avkastning på pengarna. Ju högre risk, desto större avkastning och tvärtom. Läs gärna mer på Ekonomifokus.se.

21 Sep 2017