OJB

En blogg om all mellan himmel och jord

Julklappshysteri

Jag vet att det har sagts mången gång, men har vi inte helt tappat fokus på vad julen handlar om? Folk lägger otroliga summor pengar på julklappar till nära och kära och vi stressar nästan sönder oss själva för att hinna med allt som måste hinnas med innan julafton. Vi ska pynta och baka och träffas och umgås, samtidigt som vi måste jobba på precis som vanligt och köra barnen till och från aktiviteter; hålla huset städat och få maten lagad. Nog för att december har mysfaktor, men stressen är utan dess like och frågan är om det är värt det..?

Julklappar bara till barnen

Jag tycker egentligen att det räcker med att man ger klappar åt barnen - de som är under 15 år. Dessa kan man i lugn och ro handla online, från leksaksbutiker som t ex Kids Dreamstore som Kids License Sweden AB ligger bakom. Nu är det väl i senaste laget hur man än vrider och vänder på saken, men leveranserna är snabba här i Sverige och den som säger annat har inte upplevt hur det går till i många andra länder. Nåväl, jag tror att man hinner få hem klapparna i tid även om man beställer dem idag och kanske till och med i morgon.

När man klickat hem det man vill ge bort så tycker jag att man ska stänga av alla andra måsten för en stund. Ta sig ett glas julmust och en pepparkaka och meditera över all kärlek man har i sitt liv.

För kärlek och pepparkakor, det är väl det julen handlar om egentligen?

21 Dec 2018