OJB

En blogg om all mellan himmel och jord

Koll på ekonomin

Fler än någonsin väljer att driva en egen firma, antingen som huvudsyssla eller vid sidan av ett annat jobb. Det ger frihet att sköta sin egen business, men som alltid kommer frihet med ansvar. Naturliga idésprutor och de som liksom verkar ha fötts till entreprenörskap har inte alltid det ekonomiska sinnet som behövs för att allt ska skötas effektivt. Att lägga sin tid på budgetplanering, bokföring och invoicehantering är tidskrävande - och det finns inget utrymme för misstag. Den som vill fokusera på att få sin verksamhet att blomma gör klokt i att anlita ett revisionsföretag för om inte all redovisning så åtminstone en del. Det har visat sig att det i längden lönar sig för de allra flesta.

Slipp sömnlösa nätter 

En annan viktig konsekvens i att anlita en professionell revisionsbyrå Malmö är att man slipper en stor del av den stress och press som uppstår när man försöker jonglera allting själv. Givetvis är det viktigt att man väljer en professionell byrå som vet vad de sysslar med och som man kan känna fullt förtroende för. 

Det finns många alternativ ute på marknaden och ett sätt att välja firma är att gå efter vänner och bekantas rekommendationer. Annars kan man göra lite efterforskningar online, de flesta firmor blir ju betygsatta idag.

Lönar sig i längden

Om man jämför den tid man själv lägger ner på allt pappersarbete och räknar det som arbetstid så kan jag lova att du kommer billigare undan genom att anlita en revisionsbyrå för jobbet. Tid är pengar och varje individ investerar sin tid bäst genom att ägna sig åt det den är bra på.

5 Nov 2020