OJB

En blogg om all mellan himmel och jord

Köra runt med grejer

Jag kör ofta omkring med grejer. Jag vet inte riktigt varför det känns som att jag drar runt med saker i mycket större utsträckning än andra, men så är det. Alla kanske kör omkring med grejer mest hela tiden, utan att jag fäster uppmärksamhet vid det. Det handlar om sopor till sopsorteringen, frakt av enstaka möbler ut och in ur hemmet. Jag ställer givetvis också alltid upp när andra behöver flytthjälp. Jag har en bil med stort bagageutrymme men ofta känns det otillräckligt och jag funderar allvarligt på att skaffa släp. Ett litet släp räcker för mina behov, men vilken enorm skillnad det skulle göra när jag kör omkring med allsköns grejer.

Steg ett - avklarat

Jag har redan påbörjat processen genom att skaffa en dragkrok till bilen. Steg ett: avklarat! Jag vände mig till Dragkroksproffset i Sverige på Bilen & Jag - de heter så, ja. Jag är verkligen impad av deras verksamhet. Jag hade noll koll på reglerna kring det här med dragkrokar - trodde att alla bilar kunde använda oi stort sett samma variant, men det var nästan som att upptäcka en helt ny värld! PÅ Bilen & Jag får man hjälp att hitta rätt modell och noggranna installationsanvisningar. Reglerna kring dragkrokar är mycket strikta så det är viktigt att det blir rätt.

En barnlek hos Dragkroksproffset

Dessutom är det en ren barnlek att köpa dragkrokar hos Dragkroksproffset - det enda man behöver veta är bilens märke och årsmodell, sedan blir man presenterad rätt dragkrok och en massa specifikationer kring den. 

Så nu återstår att hitta ett lagom stort släp och där vänder jag mig först till Blocket.

26 Sep 2016