OJB

En blogg om all mellan himmel och jord

Livet är värdefullt

Alla liv är värdefulla, och att kunna rädda någon annans liv, det är något som man aldrig glömmer. Om man har rätt kunskaper, så är det lättare att våga hjälpa till. Kanske du har gått en hlr kurs en gång för länge sen? Du kanske inte minns riktigt hur det är man ska göra. Om någon i din närhet drabbas av plötsligt hjärtstopp och du inte kan eller inte vågar utföra rätt sorts hjälp så kan det sluta illa. Därför är det bra att gå en hlr utbildning via Hjartgruppen till exempel. 

Olika kurser för dina behov

Om du besöker hjartgruppen.se så kommer du att se att det finns flera olika varianter av hlr.  Bland annat kan du gå en vanligt hlr utbildning, men även D-HLR utbildning eller till S-HLR utbildning, som är för olika yrkeskategorier. Med en sådan här utbildning får du rätt kunskaper samt kommer känna en trygghet i att använda dem. Med denna utbildning får du även kunskaper i hur du använder en hjärtstartare. En sådan är ett måste att ha med om någon drabbas av plötsligt hjärtstopp. Använder man bara hlr så är chanserna att överleva mycket små, endast 4 %. Med en hjärtstartare som används inom tre till fem minuter är chansen att överleva istället närmare 70 %.

Gå mer kurser

Hjärtgruppen har även andra kurser, som första hjälpen. Även de kan vara bra att ha med sig i bagaget så att säga. Det gör att du även kan hjälpa till vid andra sjukdomsfall och olyckor.

19 Jun 2018