OJB

En blogg om all mellan himmel och jord

Nästa års semester

Semestern är slut för i år, förutom några dagar kring jul. Så ser det ut för mig och många med mig vet jag. Det är en tung tid, tycker i alla fall jag. Veckorna av jobb, stress och slit är alldeles för många i jämförelse av de där man får ta det lugnt, reflektera och ladda energi. Kanske betyder det att jag har gjort fel karriärval, eller så betyder det att något är fel på systemet... Hur som haver så är det svårt att göra något åt.

Husvagn

I år hade vi en märklig semester. Jag brukar ta tillfället i akt att resa iväg, men med Corona blev det inget med det, som för så många andra. Det gör förstås inget, faktum är att jag passade på att resa runt lite här i närområdet och uppskattade enkelheten i det. Ibland är det nog både trevligare och skönare att dra ner lite på tempot. Det föddes också en idé inom mig - att skaffa husvagn. Ju mer jag tänker på det, desto större entusiasm känner jag inför konceptet. Tänk att ha ett litet hus på hjul och kunna resa runt i makligt tempo med det i både Sverige och Europa (om man törs och vill). De kostar ju en del, men det är å andra sidan en investering som ger massor tillbaka, och inom några år har man nog tjänat in pengarna. 

Först dragkrok

Första steget blir att sätta dragkrok på bilen, jag har precis beställt en från Bilen & jag. Sedan blir det att rådgöra så mycket jag kan med vänner och bekanta som har husvagn, så att jag gör ett bra köp. Har du kanske något tips?

5 Nov 2020