OJB

En blogg om all mellan himmel och jord

Smart för företagare

När man driver ett företag så är det ju tanken att man ska få in pengar på ett sätt som man kan använda ut till andra saker. Det kan vara att du har kunder som ska betala fakturor, och det du får in ska täcka egna fakturor eller andra kostnader. Ibland kan det bli ett glapp mellan inkomster och utgifter. Det kan kännas svårt då att veta hur man ska få det att gå ihop och kanske din likviditet sjunker. Som tur är så finns det något som företagare kan göra. Det är att sälja faktura. 

Få in pengar när du behöver

Att sälja faktura innebär att de fakturor du skickat till kunderna, de kan du ta och så säljs fakturorna till ett så kallat factoringbolag. De köper alltså fakturan för en viss summa. Den summan är så klart något mindre än vad du fått när kunden betalat, för att de ska kunna tjäna något med. Men fördelen är att du direkt när du säljer fakturan, så får du in pengar som du har behov av.

Få företaget att gå runt

Både små och stora företag kan använda sig av detta, att sälja faktura, det gör att de kan gå runt så som de behöver under en period. Det gör att ni slipper ta lån eller på annat sätt lösa det ekonomiska. Det finns flera olika factoringbolag att vända sig till. Ta den som ger bäst villkor helt enkelt!

16 Jun 2018