OJB

En blogg om all mellan himmel och jord

Smart ha ett elverk hemma

Något jag bara måste ha, varje morgon, det är ett par koppar kaffe. Det för att vakna till och för att vara på bra humör. Då är det inte så kul att vakna upp och inse att man har strömavbrott. Det hände mig häromdagen. Jag kollade givetvis min elcentral, men inget var avslaget. Sedan när jag hämtade tidningen ute, så mötte jag grannen, som även han var utan ström. Beklagade mig då att jag inte skulle få mitt morgonkaffe. Då bjöd han in mig till sig. För det visade sig att han hade vart smart och skaffat ett inverterelverk, läs mer här om såna. Med den kan man koppla in hushållsapparater som kaffebryggare. Så jag fick mitt kaffe!

Satsa på en eget elverk

Jag tror nog att jag ska skaffa mig ett eget elverk, då det kan vara bra att ha hemma, samt att det går ju även ta med sig den ut i husbilen eller husvagnen. Ett inverterelverk har många olika användningsområden. Det hela beror så klart på storlek på elverket, vad man kan driva, men det går att avända en sådan för hemelektronik, för fritid om manska ut och campa, för kontoret, för utomhusbruk och för hushållet. Det finns elverk i flera serier så som bensinelverk, dieselelverk, inverterelverk och Duel fuel-elverk.

Ska läsa på mer om de olika varianterna för att se vad som kan passa mig och mina behov. Sen ska jag nog se till att köpa mig ett elverk.

16 Oct 2020